De nog onbedrukte rouwkaart

Formaten
De standaard formaten zijn:
NM = 205 mm x 148 mm Staande. openslaande kaart, dubbelzijdig bedrukt
VK = 165 mm x 165 mm Vierkant. openslaande kaart dubbelzijdig bedrukt
NML = 205 mm x 148 mm Landscape, openslaande kaart dubbelzijdig bedrukt
Ong = 148 mm x 210 mm staande of liggende kaart, niet openslaande kaart, dubbelzijdig bedrukt

Gewicht van het papier en van de envelop
Het gewicht van papier meten we in het aantal grammen per vierkante meter (g/m2) vanuit een A0 formaat. Dit noemen we dan ook wel ‘gramsgewicht’. Één vel papier weegt dan bijvoorbeeld 190 gram.
Als wij een rouwkaart drukken op A4 papier dan weegt 1 rouwkaart dus 11,875 gram (190 / 16 = 11,875).
De envelop waar de rouwkaart in gaat weegt 8.125 gram en dat is de reden dat ik niet druk op A4 formaat. Als ik dat wel zou doen dan komt u in de problemen met de portokosten voor post met een maximaal gewicht van 20 gram. Om dat probleem te voorkomen snijd ik de rouwkaart bij tot net iets onder het A4 formaat, gevouwen kom je dan tot een bijna A5 formaat.
Met het gewicht van de rouwkaart en van de envelop bij elkaar opgeteld blijft het gewicht net zitten op een gewicht dat ligt tussen de 19.5 en 20.0 gram en dat scheelt u weer extra portokosten.

Ik druk standaard op 190 of 200 grams papier
, soms kan het ook op 250 grams papier, een ander gewicht en/of formaat is op aanvraag natuurlijk mogelijk.

Bedrukking van de rouwkaart
U heeft daarbij de keuze uit Full Collor (schoon gesneden) of gewoon traditioneel met een witte rand van ca 4-5 mm of een kleinere afbeelding, de keuze is aan u.
Heeft u geen thema dan is de voorzijde van de kaart te bedrukken met een kader in elke gewenste kleur en breedte.

Bewerking van de rouwkaart
In de regel heeft een openslaande kaart 1 tot 3 vouwlijnen, de zogenaamde ril. Onze standaard rouwkaart is voorzien van 1 vouwlijn.

Beeldbank
Ik heb een bescheiden beeldbank met minimaal 850 afbeeldingen tot mijn beschikking en ik bewerk deze afbeeldingen ook zelf. Deze afbeeldingen worden natuurlijk regelmatig aangevuld en met zo’n mooi aanbod is er meestal wel een keuze te maken. Mocht dit toch niet lukken dan is het zelf aanleveren van een goeie digitale foto meestal geen enkel probleem.